23/7/12

Καταδίκες σε Ποινικές Υποθέσεις που περατώθηκαν το 2011 και αφορούσαν Παραβάσεις της Νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία 23/07/2012

Η Νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία, για την επιβολή της οποίας έχει αρμοδιότητα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, επιβάλλει υποχρεώσεις σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Οι παραβάσεις των υποχρεώσεων αυτών συνιστούν ποινικά αδικήματα.

 


Εντός του 2011 ολοκληρώθηκαν από τα Επαρχιακά Δικαστήρια οι εκδικάσεις 48 υποθέσεων για παραβάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας που αφορούσαν την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας ή και την προστασία άλλων προσώπων που επηρεάστηκαν από τις δραστηριότητες στην εργασία. Οι χρηματικές ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες ανήλθαν συνολικά στις 133.650,00 ευρώ. Επίσης, εντός του 2011, σε μια περίπτωση διπλού θανατηφόρου ατυχήματος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και σε άλλη περίπτωση όπου συνέβηκε θανατηφόρο ατύχημα, επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή.
Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας www.mlsi.gov.cy βρίσκονται οι ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες για τις καταδίκες και τις ποινές των Φυσικών ή Νομικών προσώπων, όπως αυτές διοχετεύτηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και η αντίστοιχη Συνοπτική Έκθεση.