4/7/12

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφια στο φιλανθρωπικό δείπνο που διοργανώνει το Πολύδύναμο Κέντρο Αγίου Δομετίου 04/07/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 9 μ.μ.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και Κύριοι,
Φίλες και Φίλοι,
Με ειλικρινή αισθήματα χαράς δέχθηκα την πρόσκληση να παρευρεθώ και να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Αγίου Δομετίου. Η διοργάνωση αυτή τιμά την εθελοντική προσφορά, την αγάπη, τη γενναιοδωρία, τον σεβασμό και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.


Η καθιέρωση σε ετήσια βάση του φιλανθρωπικού αυτού δείπνου έχει ως στόχο την προβολή των κοινωνικών προγραμμάτων του Κέντρου και την οικονομική ενίσχυση τους. Μέσα από την όλη προσπάθεια επιτυγχάνεται η συνεχής ευαισθητοποίηση και η ενδυνάμωση του αισθήματος της φιλαλληλίας στους εθελοντές της περιοχής, οι οποίοι έμπρακτα συμβάλλουν στη στήριξη των συνανθρώπων μας, που μας έχουν ανάγκη.
Το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Αγίου Δομετίου συστάθηκε ως αγαθοεργό ίδρυμα και παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιών, των νέων και των ενήλικων κατοίκων της περιοχής, μέσα από προγράμματα φροντίδας, υγιούς απασχόλησης ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης.
Η πρωτοβουλία της ίδρυσης και της λειτουργίας του ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αγίου Δομετίου, του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού και των τοπικών οργανωμένων συνόλων και εθελοντικών οργανώσεων.
Το Κέντρο αποτελεί πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση. Στον χώρο του συστεγάζονται και λειτουργούν με επιτυχία το Κέντρο Ευημερίας και Φροντίδας Ηλικιωμένων, που καλύπτει τις ανάγκες προστασίας, φροντίδας, απασχόλησης και ψυχαγωγίας των ηλικιωμένων δημοτών και η Παιδική Λέσχη που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας προς τα παιδιά της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δήμου.
Οι ηλικιωμένοι που επισκέπτονται το Κέντρο συμμετέχουν, ως ενεργά μέλη της κοινότητας, σε διάφορες δραστηριότητες σε ένα καθόλα αξιοπρεπές περιβάλλον. Έχουν ένα δικό τους, ασφαλή χώρο όπου μπορούν να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους.
Η Παιδική Λέσχη λειτουργεί με εξίσου μεγάλη επιτυχία. Χάρη στην υγιή δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία και το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό, οι γονείς αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια, αφού γνωρίζουν ότι ο χρόνος που τα παιδιά τους βρίσκονται στον χώρο του κέντρου αξιοποιείται σωστά.
Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους ηλικιωμένους και τα παιδιά μέσα από τα προγράμματα του Πολυδύναμου Κέντρου στηρίζουν αλλά και ανακουφίζουν κάθε εργαζόμενη οικογένεια του ακριτικού Δήμου Αγίου Δομετίου.
Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικοί θεσμοί δοκιμάζονται, η συναντίληψη και ενεργός συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στις κρατικές πρωτοβουλίες και δράσεις, μας οδηγεί πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων μας. Ο εθελοντισμός, με την ευαισθησία, την ευελιξία και την επινοητικότητα που τον διακρίνει, έχει αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος συνεργάτης του κράτους στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας.
Η Κυβέρνηση Χριστόφια με συνέπεια και κοινωνική ευθύνη, μέσα από τη γόνιμη συνεργασία που έχει αναπτύξει με τους εθελοντές στοχεύει στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.
Παρά τις αντιξοότητες – ένεκα της οικονομικής κρίσης και παρά τα εμπόδια που υψώνουν τα διάφορα κατεστημένα και συμφέροντα, έχει προωθήσει μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που εμβαθύνουν και διευρύνουν το κοινωνικό κράτος.
Φάρος των ενεργειών της, η δημιουργία ενός καλά οργανωμένου συστήματος που να ενισχύει την κοινωνική συμμετοχή και να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες, εξασφαλίζοντας ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Αγίου Δομετίου με το αξιόλογο έργο που επιτελεί συμπληρώνει και ενισχύει αυτό το έργο χωρίς ωστόσο να υποκαθιστά τον ρόλο και την ευθύνη της κρατικής παρέμβασης.
Με την ευκαιρία του Φιλανθρωπικού Δείπνου θέλω να εκφράσω ξανά τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους εργάζονται, στηρίζουν και προσφέρουν από τον χρόνο τους για να διασφαλίζεται η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου. Συγχαίρω επίσης θερμά τις Υπηρεσίες του Δήμου, το επιστημονικό προσωπικό, τους συνεργάτες, τους εκπαιδευτές, τις φροντίστριες και τους εθελοντές για το έργο που επιτελούν. Σε αυτή την πορεία ανιδιοτελούς προσφοράς η συμβολή του καθενός από εσάς αναγνωρίζεται και εκτιμάται στο σύνολο της.
Τέλος ευχαριστώ θερμά όλους εσάς που με την παρουσία σας συμβάλλετε στην επιτυχία της αποψινής εκδήλωσης. Σας εύχομαι να έχετε ένα ευχάριστο βράδυ.