4/7/12

Επαφές του Υπουργού Εμπορίου στον Λίβανο, χθες 04/07/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης επέστρεψε ψες από τη Βηρυτό του Λιβάνου, όπου μετά από την ομιλία του στη χθεσινή εναρκτήρια τελετή του δεύτερου «Lebanon International Petroleum Exploration Forum & Exhibition 2012», είχε χωριστές συναντήσεις με τους Υπουργούς Ενέργειας και Υδάτων και Τουρισμού κ.κ. Gebran Bassil και Fadi Abboud.

Κατά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Υπουργό Ενέργειας του Λιβάνου, συζητήθηκε η βούληση των δύο πλευρών για συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, καθώς και η αξιοποίηση για τον σκοπό αυτό του ρόλου της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ και, πλέον, ως προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ. Παράλληλα, ο κ. Συλικιώτης απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Bassir για συμμετοχή στην Υπουργική Διάσκεψη των κρατών μελών της ΕΕ και των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, που διοργανώνει στην Κύπρο, στις 9 Νοεμβρίου, η Κυπριακή Προεδρία σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με θέμα την ασφάλεια των υπεράκτιων δραστηριοτήτων αναζήτησης, εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και την ασφάλεια της ενεργειακής τροφοδοσίας της ΕΕ.
Στη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου, συζητήθηκαν οι προοπτικές που υπάρχουν για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως μέσω της ενδεχόμενης διαμόρφωσης κοινών πακέτων προσφορών για τουρίστες από μακρινούς προορισμούς.