29/9/15

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης και της απασχόλησης θα φέρει η κατοχύρωση του χαλουμιού

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης και της απασχόλησης θα φέρει η κατοχύρωση του χαλουμιού


Ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης και της απασχόλησης θα φέρει η κατοχύρωση του χαλουμιού, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργάνωσε η εταιρεία Dodoni Dairy Products ( Cyprus ) Ltd , επί τη ευκαιρία της καθόδου της εταιρείας στην Κύπρο, ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι η κατοχύρωση του χαλουμιού ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ήταν εκ των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης, αλλά και μεγάλος στόχος του Υπουργείου που με την υλοποίηση του διανοίγονται νέοι ορίζοντες στην τυροκομία, την κτηνοτροφία και τη γεωργία της Κύπρου.

«Η πρόσφατη δημοσίευση του φακέλου για το χαλούμι από την ΕΕ μάς φέρνει ένα βήμα πριν τη τελική κατοχύρωση», δήλωσε ο κ. Κουγιάλης, υπογραμμίζοντας πως το νόημα της εγγραφής προϊόντων μας ως ΠΟΠ είναι η ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης και της απασχόλησης.   

Αναφερόμενος στην δραστηριοποίηση της εταιρείας στην Κύπρο, με μια επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε πως αυτή, «εκτός του ότι αποτελεί ουσιαστική στήριξη στις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για την εγγραφή του χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ, είναι συγχρόνως και ένδειξη εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και τις δυνατότητες που προσφέρει. Σε μια στιγμή μάλιστα που ο τόπος έχει ανάγκη την εισροή ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Κλείνοντας, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε τη στήριξη της Κυβέρνησης στις προσπάθειες των παραγωγών, αλλά και των επενδυτών που εμπιστεύονται την οικονομία του τόπου και προς αυτήν την κατεύθυνση το Υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει στον καταρτισμό ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμό με την λήψη μέτρων αξίας 35 εκ. ευρώ για στήριξη του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας, ούτως ώστε να προσαρμοστούν οι κτηνοτρόφοι στις νέες αυξημένες απαιτήσεις σε συνδυασμό με  μια σειρά επενδυτικών μέτρων για την βιομηχανία.