2/5/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ από τις 5 Μαΐου, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα αναχωρήσει για το Ισραήλ απόψε για ιδιωτική επίσκεψη και θα παραστεί ιδιωτικά στη λειτουργία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Πανάγιου Τάφου και στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα, θα αρχίσει την επίσκεψη εργασίας του την Κυριακή νωρίς το απόγευμα με συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, στα Ιεροσόλυμα. Το πρωί της Δευτέρας, 6 Μαΐου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί το Μνημείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, στα Ιεροσόλυμα, όπου θα καταθέσει στεφάνι. Το μεσημέρι θα μεταβεί στο Κοινοβούλιο (Knesset) όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής του Ισραήλ κ. Yudi Edelstain.
Την Τρίτη το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Simon Peres.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα μεταβούν στο Τελ Αβίβ, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα χαιρετίσει το επιχειρηματικό φόρουμ Ισραήλ – Κύπρου. Αργότερα την ίδια μέρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του επιστρέφουν στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 8 Μαΐου.