29/9/15

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών σε δημοσίευμα για τον ΚΕΝΘΕΑ

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών
σε δημοσίευμα για τον ΚΕΝΘΕΑ

 
‘Αναρμόδιος και εκτεθειμένος είναι όποιος σφυρίζει αδιάφορα
απέναντι σε αυτό το μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών’

Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ με τίτλο «Αναρμόδιος και εκτεθειμένος», όπου εκφράζεται η άποψη ότι ο ΥΠΕΣ είναι αναρμόδιος για να ασχολείται με θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, επ’ αφορμή σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο στις 21/9/2015, υπό την προεδρία του κ. Σωκράτη Χάσικου και με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής κ. Ησαΐα, Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΕΝΘΕΑ, και εκπροσώπων της Ένωσης Δήμων Κύπρου και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, ο Υπουργός Εσωτερικών επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

«Αναρμόδιος και εκτεθειμένος είναι όποιος σφυρίζει αδιάφορα απέναντι σε αυτό το μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα και μετατοπίζει τις ευθύνες που έχει ως μέλος της κοινωνίας των πολιτών πάρα κάτω, με πρόσχημα και δικαιολογία τις ‘αρμοδιότητες’...

Επί του προκειμένου, έκρινα ότι είχα ηθική υποχρέωση να ανταποκριθώ σε αίτημα του Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής για να προεδρεύσω αυτής της σύσκεψης μεταξύ του ΚΕΝΘΕΑ και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την επαναλειτουργία, πάνω σε παγκύπρια βάση, όλων των Συμβουλευτικών Σταθμών του ΚΕΝΘΕΑ σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές.

Είμαι ο αρμόδιος Υπουργός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και χαίρομαι ιδιαίτερα, αν μπόρεσα να προσθέσω και εγώ το δικό μου λιθαράκι στον αγώνα   που αφορά στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών».