18/6/15

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Καδή στην τελετή βράβευσης διακριθέντων μαθητών σε διαγωνισμούς πληροφορικής

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.
 
                                                                          
Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας
κ. Κ. Καδή στην τελετή βράβευσης διακριθέντων μαθητών
σε διαγωνισμούς πληροφορικής


Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση χαιρετίζω την αποψινή τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών και μαθητριών στους Διαγωνισμούς Πληροφορικής για τη σχολική χρονιά 2014-2015, που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής και τον Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής.

Κάθε χρόνο σημαντικός αριθμός μαθητών μας συμμετέχει στους τρεις μεγάλους διαγωνισμούς Πληροφορικής, το Λογιπαίγνιον, τον Διαγωνισμό Πληροφορικής για Γυμνάσια και την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής για τα Λύκεια. Αυτοί οι μαθητικοί διαγωνισμοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, γιατί προάγουν την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών μας, αναπτύσσουν τη δημιουργική, τη λογική και την αναλυτική τους σκέψη, και τους καλλιεργούν την ικανότητα να επιλύουν σύνθετα προβλήματα.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κατανοώντας τη σημασία του ηλεκτρονικού γραμματισμού των μαθητών μας, δίνει μεγάλη σημασία στη διδασκαλία της Πληροφορικής. Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της Πληροφορικής στις μέρες μας και κατανοούμε ότι τα αποτελέσματα και οι εφαρμογές της, επηρεάζουν καταλυτικά σχεδόν όλους τους τομείς της ανθρώπινης ύπαρξης. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι η Πληροφορική έχει διαμορφώσει ένα νέο τοπίο στον τομέα της πληροφόρησης, έχει συμβάλει στην εύκολη και γρήγορη διακίνηση πληροφοριών, ιδεών, γνώσεων και εμπειριών και προσφέρει στον άνθρωπο ασύλληπτες δυνατότητες σε όλους τους τομείς. Ως εκ τούτου, επιδίωξή μας είναι όπως οι μαθητές μας γνωρίσουν όλες τις δυνατότητες που μπορεί να τους προσφέρει ο τομέας της Πληροφορικής και ενημερωθούν για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης των προοπτικών επαγγελματικής αποκατάστασής τους αλλά και της διευκόλυνσης της καθημερινής τους ζωής.

Σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του μαθήματος της Πληροφορικής και της αναβάθμισης των επιπέδων του, έχουν να διαδραματίσουν οι καθηγητές Πληροφορικής, οι οποίοι καλούνται με την επιστημονική και παιδαγωγική τους κατάρτιση να διαμορφώσουν το κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον και να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για τη νέα   Επιστήμη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής και το Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής για την επιτυχή διοργάνωση των Διαγωνισμών, καθώς και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, τη CYTA και το ECDL για την υποστήριξή τους στην όλη εκδήλωση.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στους Διαγωνισμούς και ιδιαίτερα σε αυτούς που διακρίθηκαν και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Πληροφορικής, στους οποίους πετυχαίνουμε σημαντικές διακρίσεις τα τελευταία τρία χρόνια.

Εύχομαι αγαπητά μου παιδιά, ότι θα διακριθείτε και στους φετινούς διεθνείς διαγωνισμούς που θα συμμετάσχετε, αλλά και στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής που θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε το καλοκαίρι του 2016 στην Κύπρο. Καλή σας επιτυχία!

_____________