18/6/15

Το ΕΒΕΛ χαιρετίζει τις εξαγγελίες του Προέδρου για τη Λευκωσία Συνάδουν με τις πάγιες θέσεις του Επιμελητηρίου

Το ΕΒΕΛ χαιρετίζει τις εξαγγελίες
του Προέδρου για τη Λευκωσία
Συνάδουν με τις πάγιες θέσεις του Επιμελητηρίου

Την ικανοποίησή του για τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας που αφορούν έργα συνολικής αξίας €173,9 εκατ. για την ανάπτυξη της Λευκωσίας, εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ).

Τα νέα έργα που ανακοινώθηκαν, τονίζει το ΕΒΕΛ, θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Λευκωσίας και θα δώσουν μια νέα πνοή στην οικονομική ζωή της πρωτεύουσας.

Πολλές από τις αναπτύξεις που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει το ΕΒΕΛ, αποτελούν πάγιες θέσεις του Επιμελητηρίου, το οποίο από καιρό ζητούσε την προώθηση των συγκεκριμένων έργων. Ειδικότερα, η δημιουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου Λευκωσίας, η ανάπλαση της λεωφόρου Μακαρίου – Ευαγόρου – Στασικράτους, ο εξωραϊσμός του παλαιού ΓΣΠ καθώς και άλλων χώρων εντός της Λευκωσίας, βρίσκονταν πάντα στο επίκεντρο των στοχεύσεων του ΕΒΕΛ, αφού κρίνονται απαραίτητα για το μέλλον της πρωτεύουσας.

Τα έργα αυτά, προσθέτει το ΕΒΕΛ, συνάδουν με τους πάγιους στόχους του Επιμελητηρίου:
Για ανάδειξη του πολιτιστικού προσώπου της Λευκωσίας.
Για τη μετατροπή της πρωτεύουσας σε επιχειρηματικό κέντρο, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ κ. Στέλιος Αναστασιάδης, ο οποίος παρευρισκόταν στη σύσκεψη στο Προεδρικό, έθεσε επίσης το θέμα της μετατροπής της Λευκωσίας σε πόλο έλξης για την Έρευνα και την Καινοτομία, αφού η Λευκωσία πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Ζήτησε δε όπως το κράτος συνδράμει την προσπάθεια με γενναιόδωρα φορολογικά και πολεοδομικά κίνητρα. Για το θέμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήτησε από το ΕΒΕΛ πιο λεπτομερή και τεκμηριωμένη μελέτη.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ αναφέρθηκε και στα οφέλη που θα προκύψουν για την πόλη και την επαρχία, αν το καζίνο δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας.



Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τα νέα έργα θα αλλάξουν τη σημερινή όψη της πρωτεύουσας και είπε ότι το Επιμελητήριο θα μελετήσει διεξοδικότερα τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα προβεί σε επιμέρους ανακοινώσεις.

Γραφείο Τύπου
ΕΒΕΛ