24/4/14

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με το Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου





Εργαζόμαστε για την ανάκαμψη της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, στο Προεδρικό Μέγαρο.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε: «Ήταν μια πάρα πολύ καλή συνάντηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου, μια από τις πλέον σημαντικές κυπριακές τράπεζες, μια συστημική τράπεζα.

Έγινε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων, ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα στην Τράπεζα και όλοι μαζί εργαζόμαστε για την ανάκαμψη της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος».

Ερωτηθείς για τη θέση της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το θέμα διαχωρισμού της Τράπεζας Κύπρου σε ‘καλή’ και ‘κακή’, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «η Τράπεζα Κύπρου είναι υπεύθυνη για να αποφασίσει και η Κυβέρνηση ενημερώνεται. Εκείνο που πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο είναι πως δεν πρέπει να μιλάμε για ‘καλή’ και ‘κακή’ τράπεζα σε καμιά απολύτως περίπτωση».

Πρόσθεσε ότι το θέμα του διαχωρισμού είναι στην αρμοδιότητα της Τράπεζας Κύπρου και για το θέμα ενημερώνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Οικονομικών και η Κυβέρνηση, γενικότερα, σημειώνοντας ότι «ο στόχος είναι κοινός».

_________________