26/11/13

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την παροχή ροφήματος σε μαθητές των δημόσιων σχολείων




Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιθυμεί να αναφερθεί σε δημοσιεύματα στον σημερινό ημερήσιο Τύπο αναφορικά με την παροχή ροφήματος στους μαθητές των δημόσιων σχολείων που χρήζουν βοήθειας και να σημειώσει τα ακόλουθα:



Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα έγιναν συστηματικές και συντονισμένες ενέργειες για επίλυσή του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με κάθε διακριτικότητα και με πλήρη σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ατόμου.

Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών ήταν η εξαγγελία από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, στη συνέντευξη Τύπου που έγινε την 1η Νοεμβρίου 2013 για την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου των πρώτων οκτώ μηνών διακυβέρνησης, της παροχής σοκολατούχου γάλακτος.

Για σκοπούς καλύτερης οργάνωσης και ορθού προγραμματισμού, η ημερομηνία εφαρμογής της εξαγγελίας ορίστηκε για τις 2 Δεκεμβρίου 2013. Η εταιρεία Χαραλαμπίδης-Κρίστης θα παρέχει καθημερινά 3,000 δωρεάν γαλατάκια και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα επιχορηγεί τα γαλατάκια για τους υπόλοιπους μαθητές που χρειάζονται στήριξη όσον αφορά το πρόγευμά τους.

Οι διευθυντές/διευθύντριες των δημόσιων σχολείων των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης ενημερώθηκαν για τη διαδικασία που θα ακολουθείται με σχετική επείγουσα εγκύκλιο, η οποία αναρτήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2013. Ως εκ τούτου, συστήνεται σε όλους προτού προβαίνουν σε δηλώσεις για σκοπούς εντυπωσιασμού, να φροντίζουν να ενημερώνονται υπεύθυνα για τόσο λεπτά και ευαίσθητα θέματα.

Με την ευκαιρία αυτή το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους φορείς (εκπαιδευτικούς, γονείς, κυλικειάρχες, ιδιωτικούς οργανισμούς) που με τη συμβολή του καθενός ξεχωριστά είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε το συγκεκριμένο μέτρο.

-----------------------