29/10/13

Επιτυχής η επαναξιολόγηση του Κυπριακού Φορέα Διαπίστευσης από την Ευρωπαϊκή Συνεργασία για τη Διαπίστευση


Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Ποιότητας – Κυπριακός Φορέας Διαπίστευσης (ΚΟΠΠ) ανακοινώνει ότι η έκβαση της πενθήμερης επαναξιολόγησης του από Ομάδα Αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τη Διαπίστευσης (ΕΑ), στο πλαίσιο της Πολυμερούς Συμφωνίας (MLA), ήταν ιδιαίτερα επιτυχής. Στο αντικείμενο της αξιολόγησης, που πραγματοποιήθηκε κατά την εβδομάδα 14-18 Οκτωβρίου, περιλαμβανόταν και η εξέταση, πέραν του υφιστάμενου πεδίου της Πολυμερούς Συμφωνίας (εργαστήρια δοκιμών και φορέων ελέγχου), της αίτησης του ΚΟΠΠ για επέκταση και στη διαπίστευση των εργαστηρίων διακρίβωσης.

Η επιτυχία αυτή ανήκει σε ολόκληρη την ολιγομελή ομάδα του ΚΟΠΠ που με υπευθυνότητα, αφοσίωση και υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης επιτέλεσε, σε δύσκολες συνθήκες, ένα σημαντικό έργο. Η Ομάδα Αξιολόγησης κατέγραψε πολύ θετικές διαπιστώσεις για την τεχνική κατάρτιση και επάρκεια του προσωπικού και των εξωτερικών συνεργατών, τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια καθώς και τον ρόλο που ο Οργανισμός μπορεί να διαδραματίσει στην Κύπρο και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η διαδικασία προνοεί την σε βάθος αξιολόγηση από ειδική Ομάδα Αξιολόγησης της ΕΑ του, μοναδικού στην κάθε χώρα, φορέα διαπίστευσης. Η αναγνώριση των εθνικών οργανισμών διαπίστευσης δεν γίνεται εφάπαξ αλλά ανανεώνεται στη βάση επιτυχών επαναξιολογήσεων σε τακτά διαστήματα. Στην επιτυχή συνέχιση αυτής της πορείας, είναι απαραίτητη η διασφάλιση των απαραίτητων ανθρώπινων πόρων και της τεχνικής τους επάρκειας.

Για οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.cys.mcit.gov.cy ή να απευθύνονται στα τηλ. 22409 309/353.