25/10/13

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα συμμετάσχουν στη 50ή Διάσκεψη της COSAC στο Βίλνιους


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τα μέλη της Επιτροπής κ. Χρίστος Μέσης, κα Αθηνά Κυριακίδου και κ. Φειδίας Σαρίκας θα συμμετάσχουν στην 50ή Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 27 ως 29 Οκτωβρίου, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στα πλαίσια της τρέχουσας Λιθουανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης θα ζητηθούν τα θέματα «Λιθουανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», «Η συνεισφορά της COSAC στην ενδυνάμωση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας», «Ευρωεκλογές 2014: Πλατφόρμα συζήτησης για το μέλλον της ΕΕ με τους πολίτες της», «Κοινοβουλευτική διπλωματία-Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-Ουκρανία», «Ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων στη διαμόρφωση και τον έλεγχο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων στην ΕΕ», «Εφαρμογή της Στρατηγικής Ευρώπη 2020», «Δημοκρατική νομιμότητα στην ΕΕ και ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων», «Ψηφιακό Θεματολόγιο: Προκλήσεις και προοπτικές»

Η Διάσκεψη θα υιοθετήσει Συμπεράσματα και την τακτική εξαμηνιαία Συνεισφορά της προς τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου, μετά το πέρας της Διάσκεψης ο κ. Νεοφύτου θα μεταβεί στο Ταλίν της Εσθονίας για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας, όπου θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Εσθονικού Κοινοβουλίου κ. Αrto Aas και τον Πρόεδρο κ. Kalle Palling και μέλη της Ομάδας Φιλίας Εσθονίας-Κύπρου. Θα επισκεφθεί, επίσης, εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης εναλλακτικών πηγών ενέργειας.