23/7/13

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας Ανθυπολοχαγών 2013 «Συνταγματάρχης (ΠΒ) Παναγιώτης Κολοκοτρώνης»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
 
Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας Ανθυπολοχαγών 2013 «Συνταγματάρχης (ΠΒ) Παναγιώτης Κολοκοτρώνης»


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου παρέστη σήμερα το πρωί στην τελετή ορκωμοσίας των Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2013 «Συνταγματάρχης (ΠΒ) Παναγιώτης Κολοκοτρώνης» όπου και επέδωσε το ξίφος του Έλληνα Αξιωματικού, σύμβολο τιμής και ανδρείας, προς τους αποφοιτήσαντες Κύπριους αξιωματικούς.
Από τη Σχολή αποφοίτησαν 249 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 29 από την Κύπρο (28 άνδρες και 1 γυναίκα).
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) στη Βάρη Αττικής στην Αθήνα.
Στην ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Βελεγράκης, απευθυνόμενος προς τους νέους και νέες ανθυπολοχαγούς της Κύπρου είπε: «Με την άφιξή σας στην Κύπρο θα δώσετε ενώπιον της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και με τις ευλογίες της εκκλησίας τη διαβεβαίωση πίστης και αφοσίωσης προς την πατρίδα και θα ενταχθείτε στη δύναμη της Εθνικής Φρουράς». Ο Πενταδάκτυλος, η Μόρφου, η Κερύνεια και η Αμμόχωστος, πρόσθεσε, «σας περιμένουν για την απελευθέρωση και την επανένωση των, μαζί με τους άλλους συναδέλφους σας και τον λαό της Κύπρου».
Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβρααμόπουλος, οι οποίοι επέδωσαν τα ξίφη στους υπόλοιπους 220 αποφοιτήσαντες ανθυπολοχαγούς, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιάννης Τραγάκης, Βουλευτές, Υφυπουργοί, και άλλοι από την πολική και στρατιωτική ηγεσία.
23/7/13