8/2/13

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Χωρίου και Νήσου 08/02/2013

Συνάντηση με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Χωρίου και Νήσου είχε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της κοινότητας και το αίτημα τους για απομάκρυνση των δύο χημικών εργοστασίων από την περιοχή τους.
Η κα Μαύρου, αφού τόνισε στα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών κατανοεί τις ανησυχίες τους, τους ενημέρωσε πως σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του Υπουργείου έχει παρθεί σειρά μέτρων. Συγκεκριμένα, η κα Μαύρου δήλωσε στους παρευρισκομένους ότι ήδη έχει αποσταλεί Ειδοποίηση Επιβολής εκ μέρους της Πολεοδομικής Αρχής προς τους ιδιοκτήτες της μίας εκ των δύο εταιρειών και έχει διευθετηθεί συνάντηση με αντιπροσώπους της για τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, η κα Μαύρου προέβη σε ενημέρωση για τα νομικά μέτρα που λαμβάνονται εναντίον των δύο εταιρειών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως υπάρχει ακρόαση καθορισμένη για τις 4 Μαρτίου 2013 σε σχέση με παρακοή διατάγματος εκ μέρους της εταιρείας Α.Π. Γεωργιάδης, ενώ για την εταιρεία Βιοχρώμ ΛΤΔ έχει καταχωρηθεί αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο, η εκδίκαση της οποίας έχει οριστεί για τις 21 Μαρτίου 2013.
Η κα Μαύρου διαβεβαίωσε τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου για την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να συνεχίσει να προβαίνει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που εμπίπτουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων του ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της κοινότητας Πέρα Χωρίου και Νήσου.