8/2/13

Ο Υπουργός Εμπορίου σχολίασε σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την κενωθείσα θέση Διευθυντή στην Υπηρεσία Ενέργειας 08/02/2013

«Δεν τίθεται θέμα να καλυφθεί τώρα η θέση του Διευθυντή Ενέργειας», ξεκαθάρισε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης, χαρακτηρίζοντας τα σημερινά δημοσιεύματα περί κινήσεων για να διορίσει κάποιον δικό του στη θέση αυτή ως αβάσιμα και λανθασμένα.

Οι δηλώσεις του κ. Συλικιώτη πραγματοποιήθηκαν μετά το πέρας της συνάντησης που είχε σήμερα, στο Υπουργείο, με φορείς της επαρχίας Λάρνακας για ενημέρωσή τους αναφορικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τον στρατηγικό επενδυτή για το Τερματικό Πετρελαιοειδών.

Όπως εξήγησε, ο νόμος δεν καθορίζει σε ποια Υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου διορίζεται κάποιος ως Διευθυντής, με τις συγκεκριμένες μάλιστα θέσεις Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής να είναι σήμερα παγοποιημένες. Επισήμανε δε ότι στο Υπουργείο υπάρχει ακόμα μία κενή θέση και τόνισε ότι μέχρι να γίνουν διαδικασίες για ξεπάγωμα, ενδεχομένως να διοριστεί, και όχι από τον ίδιο, Αναπληρωτής Διευθυντής στην Υπηρεσία Ενέργειας.