18/1/13

Αντιπροσωπία της Βουλής στις εργασίες της Συνόδου 2013 της ΚΣΣΕ

     Παρασκευή, 18/1/2013


Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής) και κ. Νίκο Νικολαϊδη αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 1ου Μέρους της Συνόδου 2013 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα διεξαχθούν από 21 μέχρι 25 Οκτωβρίου 2013. Την αντιπροσωπία συνοδεύει ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Πανίκος Πουργουρίδης.


Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και ο ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη, και η βιωσιμότητα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και οι δομικές ελλείψεις των κρατών μελών. Επίσης, η τροχοδρόμηση Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, βιολογικών ιστών και κυττάρων και η ελευθερία των μέσων μαζικής επικοινωνίας στην Ευρώπη.

Τη Σύνοδο αναμένεται να προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Γεωργίας κ. Mikhαil Saakashvili, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας κ. Štefan Füle και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ανδόρας κ. Gilbert Saboya Sunye, ως εκπρόσωπο της Προεδρίας  της χώρας του στην Επιτροπή Υπουργών του Οργανισμού.

CNA FOOTER ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΥΠΕ