19/12/12

Εκδήλωση για τη λήξη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 19/12/2012

Πραγματοποιήθηκε απόψε εκδήλωση για τη λήξη του Κέντρου Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ).

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου εξήρε την προσπάθεια και την προσφορά όλων όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή της Προεδρίας και πρόσθεσε ότι έχουν αφιερώσει «πάρα πολλές ώρες, μέρες, έδωσαν πολύ ιδρώτα και πολλή φροντίδα για να κάνουμε μια Προεδρία για την οποία όλοι μιλούν στην Ευρώπη. Στις Βρυξέλλες όλοι έλεγαν εξαιρετικά λόγια για μια τόσο καλή Προεδρία. Μπορεί αυτό να γίνει όταν υπάρχουν άνθρωποι με ικανότητες, με ποιότητα και αγάπη για τον τόπο και έτσι μπορούν να γίνουν θαύματα. Ανεβάσαμε την Κύπρο ψηλά».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ευχαρίστησε τη Γραμματεία της ΕΕ, το Γραφείο Τύπου Πληροφοριών, και εξήρε την επικοινωνιακή πολιτική της Προεδρίας, τους Υπουργούς και τα Υπουργεία, καθώς και τους εθελοντές. Ο κ. Στεφάνου έκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά σε εξαιρετικά σχόλια για την Κυπριακή Προεδρία από ξένα ΜΜΕ.

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι», είπε, για την Κυπριακή Προεδρία, σημειώνοντας ότι «αφήσαμε άριστες εντυπώσεις ως χώρα».

Επισήμανε ότι «η Προεδρία μάς έδωσε την ευκαιρία να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό προς τα έξω. Αυτό τον καλό εαυτό πρέπει να τον κρατήσουμε και τώρα που οι στιγμές είναι δύσκολες και θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες για άλλα δύο χρόνια όπως προβλέπεται». Όμως, είπε, «ως τόπος και ως λαός έχουμε ποιότητα και αυτό μπορεί να μας πάρει μπροστά».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης μιλώντας στην εκδήλωση ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή της Κυπριακής Προεδρίας τόσο στην Κύπρο όσο και στις Βρυξέλλες και αναφέρθηκε στα εξαιρετικά σχόλια που έλαβε η Κυπριακή Προεδρία. Ευχαρίστησε ακόμη τα ξένα ΜΜΕ για την κάλυψη των δραστηριοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Ελεονώρα Γαβριηλίδη ευχαρίστησε από την πλευρά της όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση μιας επιτυχούς Προεδρίας, καθώς και για τη στήριξη από όλους όσοι συνεργάστηκαν για τους σκοπούς της Προεδρίας. Αν είναι κάτι που κερδίσαμε από την Προεδρία είναι η γνώση ότι κανείς μόνος του δεν μπορεί, αλλά όλοι μαζί μπορούν, είπε η κα Γαβριηλίδη.