19/12/12

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού 19/12/2012

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους κάλεσε εκ νέου σήμερα τους εκπαιδευτικούς να αναλογιστούν τις ευθύνες έναντι των μαθητών σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Δημοσθένους κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ ότι η συνδικαλιστική οργάνωση δεν αποκλείει την κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων, ανέφερε:

«Επαναλαμβάνω και σήμερα αυτό που είπα χθες, ότι τους καλώ να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το θέμα των δικών τους κινητοποιήσεων, κάτι φυσικά που είναι δικαίωμα τους, όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να αντιδρά στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων.

Τους κάλεσα, όμως, να αναλογιστούν και τις ευθύνες μας έναντι των μαθητών και έναντι του προγραμματισμού για τη διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και γνώσης και έχω καταθέσει τη συνεχή και διαρκή μου στήριξη και εκτίμηση στη σοβαρότητα του έργου που επιτελείται στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς μας. Όμως, πρέπει να πω ότι και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αναλογιστούν την ευθύνη μας έναντι των παιδιών, διότι κάθε λεπτό που χάνεται, κάθε απώλεια διδακτικού χρόνου, μας βγάζει εκτός του προγραμματισμού μας και θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα και ποσότητα της παρεχόμενης γνώσης».

Ερωτηθείς είπε ότι «η στάση εργασίας των εκπαιδευτικών και η όποια άλλη αντίδραση έχει να κάνει, γενικότερα, με τα θέματα του Μνημονίου».