12/12/12

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην εκδήλωση του Καναλιού 6 και του Round Table, στη Λεμεσό 12/12/2012

Με ευχαρίστηση δέχθηκα την πρόσκλησή σας να παραστώ και να χαιρετήσω αυτή την όμορφη εκδήλωση που στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Ημέρα Αγάπης Παιδιού.


Επιτρέψετε μου πρώτα απ΄ όλα να συγχαρώ το Συμβούλιο του Καναλιού 6 και του Round Table, που εδώ και 20 χρόνια δραστηριοποιούνται ενεργά με στόχο να βοηθήσουν τα άπορα παιδιά της επαρχίας Λεμεσού. Επίσης να συγχαρώ και τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου που με τη βοήθεια τους διοργανώνεται η σημερινή πολύ όμορφη εκδήλωση.

Διανύουμε μια δύσκολη εποχή όπου οι αρχές και οι αξίες που συνοδεύουν την κοινωνία και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο τείνουν να φθαρούν. Η οικονομική κρίση και τα διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει από αυτήν, έχουν αναγκάσει τον καθένα από μας να κλειστεί στον εαυτό του και να προσπαθεί να βρει λύσεις για τα προβλήματα που τον ταλανίζουν. Εντούτοις υπάρχουν ενέργειες όπως οι δικές σας, που φέρνουν στην επιφάνεια πτυχές της κοινωνίας μας, για τις οποίες πρέπει να είμαστε περήφανοι και τις οποίες θα πρέπει να διαφυλάττουμε και να ενισχύουμε με κάθε τρόπο και μέσο. Ενέργειες και δραστηριότητες που στόχο έχουν να βοηθήσουν απλόχερα και να στηρίξουν τον συνάνθρωπο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι η οικονομική κρίση να αφήσει τις λιγότερες επιπτώσεις στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Σήμερα παρά ποτέ άλλοτε χρειάζεται μια ισχυρή συμμαχία κράτους και εθελοντισμού. Ο οργανωμένος Εθελοντισμός στην Κύπρο έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι έτοιμος να δράσει και να προσφέρει έργο στις δύσκολες στιγμές.

Γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο σημαντικός αριθμός παιδιών λαμβάνει οικονομική βοήθεια από το Ταμείο Ημέρα Αγάπης Παιδιού και ένα χέρι βοηθείας με στόχο να καταστεί δυνατό να προσπεράσουν κάποιες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στον τομέα της αγωγής, στις θεραπείες ή τις σπουδές τους.

Σας συγχαίρω ξανά όλους και σας ευχαριστώ για το έργο που επιτελείτε.

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο αξιέπαινο έργο σας.


Σημ.: Τον χαιρετισμό διάβασε εκ μέρους της κας Υπουργού, η Αναπληρωτής Επαρχιακός Λειτουργός Ευημερίας Λεμεσού κα Φρείτα Κουτσαβάκη.