11/10/12

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 11/10/2012

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα εορταστεί και φέτος με κάθε λαμπρότητα. Το λεπτομερές πρόγραμμα του εορτασμού στη Λευκωσία έχει ως εξής:

6.30π.μ. Εωθινό από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ)

Διαδρομή: Πλατεία Ελευθερίας – Κωνσταντίνου Παλαιολόγου– Κοραή –

Πλατεία Αρχιεπισκοπής. Συνοδεύει τμήμα προσκόπων και οδηγών.

7.00π.μ. Έπαρση της σημαίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τιμητικό

απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς. Θα παιανίζει η φιλαρμονική της

Δύναμης.

10.00π.μ. Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη. Θα χοροστατήσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και θα παραστεί ο Υπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Δημοσθένους, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης θα αποδίδουν τιμές στον χώρο μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη.

11.00π.μ. Έναρξη της παρέλασης.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής

Πρεσβείας θα δεχθούν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Βασίλης Παπαϊωάννου.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει αρχικά η φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς και στη συνέχεια η φιλαρμονική της Αστυνομίας.

Συγκέντρωση Τμημάτων:

Οι παλαιοί πολεμιστές θα συγκεντρωθούν στο τέρμα της Λεωφόρου Ομήρου, όπου θα τους αναμένουν τα τρία αυτοκίνητα της Εθνικής Φρουράς.

Τα τμήματα των Πανεπιστημίων, Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών, Σωματείων και Οργανώσεων, που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση, θα συγκεντρωθούν κατά μήκος της Λεωφόρου Στασίνου (από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι το Δημοτικό Σχολείο «Ελένειον»).

Διαδρομή Παρέλασης:

Πλατεία Ελευθερίας, Ομήρου, Λεωφόρος Βύρωνος, Κυβερνητικά Κτήρια.

Διάλυση προς την Ευαγόρου και στις γύρω παρόδους.

5.00μ.μ. Υποστολή της σημαίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τιμητικό απόσπασμα
της Εθνικής Φρουράς. Θα παιανίζει η φιλαρμονική της Δύναμης.