11/10/12

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Πολιτικής Άμυνας του Λιβάνου 11/10/2012

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο της, με τoν Γενικό Διευθυντή Πολιτικής Άμυνας του Λιβάνου, Στρατηγό Raymond Khattar. Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι των Υπουργείων Εξωτερικών και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Αρχηγείου Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, καθώς και του Τμήματος Δασών.

Κατά τη συνάντηση
επιβεβαιώθηκαν η προθυμία και η ετοιμότητα των δύο πλευρών να εργαστούν για τη συνομολόγηση μιας διμερούς Συμφωνίας Συνεργασίας στον τομέα της καταστολής των δασικών πυρκαγιών. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι μια ολοκληρωμένη και άμεσα εφαρμόσιμη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών θα καταστήσει το έργο της καταστολής των δασικών πυρκαγιών περισσότερο αποτελεσματικό και θα βοηθήσει σημαντικά στον περιορισμό της φυσικής καταστροφής που προκαλείται από τις δασικές πυρκαγιές στις δύο χώρες. Καταληκτικά, διευκρινίστηκαν επιμέρους θέματα σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του κειμένου της υπό αναφορά συμφωνίας συνεργασίας.