11/10/12

Συμμετοχή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στις εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Διεθνούς Τράπεζας 11/10/2012

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης βρίσκεται στο Τόκυο για να μετάσχει στις εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Διεθνούς Τράπεζας, που πραγματοποιούνται από σήμερα μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου.

Στις 9 Οκτωβρίου, ο κ. Δημητριάδης συμμετείχε στη συνάντηση των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας, που προηγήθηκε των εργασιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Διεθνούς Τράπεζας, επίσης, στο Τόκυο.

Στη διάρκεια των εργασιών της Ετήσιας Συνέλευσης των δύο Διεθνών Οργανισμών θα συζητηθούν τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τις διεθνείς οικονομίες, όπως είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση με έμφαση στην κρίση της Ευρωζώνη, οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι και οι προοπτικές ανάκτησης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, το δημόσιο χρέος και η βιωσιμότητά του σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου, επιλογές πολιτικής για την ανάπτυξη και την απασχόληση σε περιόδους κρίσεως και άλλα συναφή θέματα.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνέλευσης ο κ. Δημητριάδης θα έχει επαφές με συναδέλφους του άλλων χωρών, καθώς και με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.