11/10/12

Εκδήλωση στο Πεκίνο για την 52η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας 11/10/2012

Η Πρεσβεία της Κύπρου στο Πεκίνο διοργάνωσε στις 9 Οκτωβρίου εορταστική εκδήλωση για την 52η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο. Τη δεξίωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Song Tao ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία της Πρέσβειρας κας Ιωάννας Μαλλιώτη και πολιτιστικό πρόγραμμα με κυπριακά τραγούδια και χορούς από εκπροσώπους των κανταδόρων της Λεμεσού και του Λαογραφικού Ομίλου Ακριτών Γερίου, αντίστοιχα. Του Λαογραφικού Ομίλου Γερίου ηγήθηκε ο Δήμαρχος Γερίου κ. Αργύρης Αργυρού, ενώ την Εκκλησία της Κύπρου εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Πατήρ Δημοσθένης.


Παράλληλα με την εκδήλωση, παρουσιάστηκε στο κοινό έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις κατεχόμενες εκκλησίες της Κύπρου, καθώς επίσης και έκθεση παραδοσιακής κινεζικής τέχνης από τον φημισμένο κινέζο καλλιτέχνη κ. Zhen Zhou.


Στην εκδήλωση παρέστησαν 400 προσκεκλημένοι από τον πολιτικό, διπλωματικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας.