24/9/12

Συναυλία στην Αγία Πετρούπολη για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο 24/09/2012


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου συναυλία στη Μικρή Αίθουσα της Ακαδημαϊκής Φιλαρμονικής της Αγίας Πετρούπολης υπό τον τίτλο «Σύγχρονη Μουσική της Κύπρου». Υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη, η ορχήστρα του “Ερμιτάζ” και η χορωδία “LegeArtis” ερμήνευσαν έργα των συνθετών Ανδρέα Μουστούκη, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Σάββα Σάββα και Ανδρέα Καμέρη.

Η συναυλία διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ευρώπης, η οποία στην Αγία Πετρούπολη εορτάζεται τον Σεπτέμβριο.


Τη συναυλία παρακολούθησαν περισσότερα από 400 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων της πόλης, εκπροσώπων των προξενικών αποστολών και διαφόρων πολιτιστικών ιδρυμάτων.


Χαιρετισμό απηύθηναν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Μόσχα Πρέσβης κ.
Fernando Valenzuela και το μέλος της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης και εκπρόσωπος του Κυβερνήτη στη Νομοθετική Συνέλευση της Αγίας Πετρούπολης κ. Michael Brodsky. Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Γιώργος Σαμουήλ ανέφερε ότι η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου είναι μια ιστορική στιγμή για την Κύπρο και ότι η συναυλία σκοπό είχε να προβάλει μέρος της πολιτιστικής ζωής του νησιού μας.