24/9/12

Επίδοση διαπιστευτηρίων της κας Ιωάννας Μαλλιώτη στον Πρόεδρο της Μογγολίας, ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μογγολία με έδρα το Πεκίνο 24/09/2012


Η Πρέσβης κα Ιωάννα Μαλλιώτη, σε επίσημη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 στο Προεδρικό Μέγαρο στην Ουλάμ Μπαατόρ, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Μογγολίας κ. Tsakhia Elbegdorj, ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μογγολία με έδρα το Πεκίνο.

Σε συνάντηση, η οποία ακολούθησε την επίσημη τελετή στην παρουσία αξιωματούχων,
ο Πρόεδρος της Μογγολίας καλωσόρισε την Πρέσβη και αναφερόμενος στις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, εξέφρασε ευχαριστίες για τη στήριξη και συνδρομή της Κύπρου στα διεθνή φόρα και διαβίβασε θερμούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην αντιφώνησή της, η κα Μαλλιώτη διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Μογγολίας για τη θερμή υποδοχή
. Επίσης, ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ και για τις προσπάθειες εξεύρεσης δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, συμβατής με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος
Elbegdorj συγχάρηκε την Κύπρο για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ και επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του στην εξεύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, σύμφωνης με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως οι δύο χώρες συνεργαστούν για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών τους σχέσεων, καθώς και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μογγολίας.