24/9/12

Επίδοση Διαπιστευτηρίων της νέας Ύπατης Αρμοστή της Κύπρου στη Σρι Λάνκα 24/09/2012


Η νέα Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Σρι Λάνκα κα Μαρία Μιχαήλ επέδωσε στις 14/9/12 διαπιστευτήρια στην Πρόεδρο της χώρας κα Mahinda Rajapaksa, σε επίσημη τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Κολόμπο.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά της η
κα Μιχαήλ διαβίβασε στην Πρόεδρο Rajapaksa τις θερμές ευχές του Προέδρου, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη διαχρονική και αμέριστη υποστήριξη της Σρι Λάνκα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Τόνισε παράλληλα την εκτίμηση της κυπριακής κυβέρνησης για την θέση αρχής που τηρεί η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα στο κυπριακό πρόβλημα και τον σεβασμό που επιδεικνύει έναντι της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνοντας το
παραδοσιακά άριστο επίπεδο των διπλωματικών και πολιτικών σχέσεων, η Ύπατη Αρμοστής επεσήμανε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση των διμερών επιχειρηματικών, τουριστικών και εμπορικών σχέσεων, ώστε να δοθεί η κατάλληλη ώθηση στην ήδη εξαίρετη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.