24/9/12

Αναστολή εργασιών του Οικογενειακού Δικαστηρίου και του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών Λευκωσίας 24/09/2012

Το παλαιό κτήριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο στεγάζονται τώρα το Οικογενειακό Δικαστήριο και Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών Λευκωσίας περιγράφηκε σε έκθεση του Τμήματος Δημοσίων ΄Εργων ημερομηνίας 29.11.2010 ως ακατάλληλο. Το Ανώτατο Δικαστήριο προέβη σε επανειλημμένες υπενθυμίσεις για την ανάγκη μεταστέγασης των πιο πάνω υπηρεσιών του σε άλλο κτήριο μέχρι την αποκατάσταση και επιδιόρθωση του κτηρίου. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν ευοδωθεί οι ενέργειες που έγιναν.


Γι΄ αυτόν τον λόγο το Ανώτατο Δικαστήριο, στην προσπάθειά του να διαφυλάξει την ασφάλεια των δικαστών, του προσωπικού, των δικηγόρων και του κοινού, αποφάσισε όπως από σήμερα ανασταλούν οι εργασίες και η εκδίκαση των υποθέσεων των δύο πιο πάνω Δικαστηρίων μέχρι τη στέγασή τους σε ασφαλή υποστατικά. ΄Εχουν δοθεί οδηγίες στους δικαστές και το προσωπικό να μην εισέλθουν στο κτήριο προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.


Το Ανώτατο Δικαστήριο θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για λύση του προβλήματος, αλλά κατ΄ ουδένα τρόπο δεν προτίθεται να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ή την ακεραιότητα λειτουργών της δικαιοσύνης ή του κοινού.


Οι υποθέσεις οι οποίες είναι ορισμένες για σήμερα ενώπιον των δύο Δικαστηρίων αναβάλλονται.