24/9/12

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη για την οικονομία 24/09/2012

Η επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να υπάρχει ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο το οποίο να είναι στοιχισμένο πίσω από κοινές θέσεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα και τις οποίες θα υποστηρίζουν τόσο οι πολιτικές δυνάμεις όσο και οι κοινωνικοί εταίροι, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς αν οι αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση της με την Τρόικα ετοιμάζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Χριστοφίδης είπε: «Ετοιμάζονται από την Κυβέρνηση, ασφαλώς, με την εμπλοκή του Υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο.

Έχουμε πει μερικές φορές ότι αυτές οι προτάσεις είναι ουσιαστικά έτοιμες, θα συζητηθούν τόσο με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου όσο, ασφαλώς, και με τους κοινωνικούς εταίρους και θα παρουσιαστούν ενώπιον της Τρόικας.

Η δική μας επιδίωξη είναι να υπάρχει ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο το οποίο να είναι στοιχισμένο πίσω από κοινές θέσεις τις οποίες θα υποστηρίζουν τόσο οι πολιτικές δυνάμεις όσο και οι κοινωνικοί εταίροι, διότι έχουμε να δώσουμε μια δύσκολη μάχη η οποία δεν αποσκοπεί μόνο στο να διασφαλιστούν τα όποια κεκτημένα, αλλά και για να διασφαλιστεί η προοπτική της εξόδου από την κρίση και η προοπτική της ανάπτυξης. Όμως, για να το πετύχουμε αυτό θα χρειαστούμε τη μεγαλύτερη ενότητα δυνάμεων».

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «οι προτάσεις αυτές αντανακλούν το πώς η Κυβέρνηση βλέπει να εξελίσσονται τα πράγματα».