24/9/12

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο 24/09/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα, στο γραφείο του, συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο κ. John M. Koenig τον οποίο συνόδευε ο Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ.

Κατά τη συνάντηση, ανταλλάγηκαν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών, καθώς και για τις σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ στο επίπεδο αρμοδιότητας του Υπουργείου Άμυνας.

Ο κ. Ηλιάδης ενημέρωσε τον Πρέσβη των ΗΠΑ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τονίζοντας το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η διαδικασία λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας. Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι η Κύπρος ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με απόλυτη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας παρά τις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρέσβη για τη μέχρι τώρα πορεία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ όσον αφορά στον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Ο κ. Ηλιάδης ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Πρέσβη για την πρόσφατη επίσκεψη του στον Λίβανο και τις επαφές του με την ηγεσία της χώρας.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ επαναβεβαίωσαν το θετικό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται και να βελτιώνονται σε όλους τους τομείς.