10/11/14

Απογοήτευση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη δίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΠΟΕΔ

Απογοήτευση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη δίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΠΟΕΔ
10/11/2014


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) εκφράζει τη θλίψη του για την απόφαση της ηγεσίας της ΠΟΕΔ να προχωρήσει στη λήψη απεργιακών μέτρων με αφορμή το ζήτημα των αντικαταστατών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται σε μια περίοδο κατά την οποία το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κατέθεσε τις προτάσεις του για τρία ζωτικής σημασίας ζητήματα για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, προσκαλώντας τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε ουσιαστικό διάλογο.

Για το θέμα των αντικαταστατών εκπαιδευτικών, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δέχτηκε τις παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή και της Επιτρόπου Διοικήσεως για διαφορετική μεταχείριση μεταξύ των δασκάλων και των καθηγητών. Το Υπουργείο Παιδείας λαμβάνοντας υπόψη, ως όφειλε, τις απόψεις των δύο αυτών θεσμών του κράτους και αναγνωρίζοντας παράλληλα τις ιδιαιτερότητες της κάθε βαθμίδας, επιχείρησε να γεφυρώσει τις διαφορετικές απόψεις. Στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Γενικό Ελεγκτή και την Επίτροπο Διοικήσεως κατά την οποία αποφασίστηκε η ετοιμασία πρότασης από το Υπουργείο Παιδείας που θα απαντούσε στις ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί.

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού παρέδωσε την εν λόγω πρόταση στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών, ζητώντας τους να τη μελετήσουν και στη συνέχεια να τη συζητήσουν σε κοινή συνάντηση, αμέσως μετά την επιστροφή του από υπηρεσιακό ταξίδι στην Ιαπωνία. Δυστυχώς, η ΠΟΕΔ, αντί να προσέλθει στον διάλογο, απάντησε στην πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας με εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων και χωρίς καμία διάθεση να συζητήσει την πρόταση που της υποβλήθηκε.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει την απογοήτευσή του γι’ αυτήν την εξέλιξη, ιδιαίτερα για την αναστάτωση την οποία αναμένεται να βιώσουν τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς τους και καλεί την ΠΟΕΔ όπως αναθεωρήσει την εξαγγελία της και προσέλθει στον διάλογο στον οποίο έχει προσκληθεί.

-------------