16/10/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Καδή

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Καδή στην 1 η συνεδρία
της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας/Μόρφου/Κερύνειας
του Τμήματος Νέων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
με τους Συνδέσμους Εκπαιδευτικούς

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που παρευρίσκομαι σήμερα στην πρώτη σας συνεδρία κι αυτό γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να σας συγχαρώ από κοντά για το έργο και την πολύπλευρη κοινωνική σας προσφορά.
Συγχαίρω ιδιαίτερα τους νέους του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι με τη δράση τους συμβάλουν στην ευρύτερη προσπάθεια για καλλιέργεια θεμελιωδών ανθρωπιστικών αρχών και αξιών. Η δράση σας αποτελεί πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης για τους νέους μας, καθώς τους προτρέπει να είναι ενεργοί πολίτες και να ενδιαφέρονται για όσα συντελούνται γύρω τους, να υιοθετούν ορθές και υγιείς στάσεις, να πιστεύουν και να υπηρετούν τις αληθινές αξίες της ζωής.
Η προσφορά του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού είναι γνωστή και η αξία της αναγνωρίζεται καθολικά. Θα περιοριστώ να πω μόνο ότι εδώ και πολλά χρόνια, με την ηθική και υλική στήριξη των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας, επιδεικνύετε έμπρακτα την αγάπη και τον σεβασμό σας προς τον συνάνθρωπο, ασχέτως καταγωγής, γλώσσας, θρησκείας, μορφωτικού, κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου. Έχοντας ως εφόδια τις θεμελιώδης ανθρώπινες αρχές και αξίες, μας υπενθυμίζετε ότι πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι και να υπηρετήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την ιδέα της αλληλοαποδοχής, της έμπρακτης αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης.
Για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αποτελεί πρώτιστο στόχο η προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας, η προσφορά βοήθειας χωρίς όρια και διακρίσεις σ’ όσους έχουν ανάγκη, η προαγωγή του αισθήματος της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αποδοχής και της συμφιλίωσης. Αυτή την αγωγή και παιδεία προσπαθούμε να δώσουμε στους μαθητές μας και πραγματικά χαίρομαι που στη σημερινή πρώτη σας συνεδρία συμμετέχουν και οι σύνδεσμοι εκπαιδευτικοί.
Από καρδιάς απευθύνω τις ευχαριστίες μου σε όλα τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού καθώς και στην Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του Τμήματος Νέων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, κ. Βανέσσα Κυπριανού για τη δράση τους. Συγχαίρω, τέλος, την Πρόεδρο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, για τη συμβολή της στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού αλλά και για τη μεγάλη προσφορά της προς τους νέους μας και προς τον τόπο γενικότερα.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο σας και να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε δίπλα σας και θα στηρίζουμε τον πολυσήμαντο αγώνα σας.
______________