14/1/14

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρόεδρο του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα»




Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον βουλευτή και Πρόεδρο του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Τον κ. Λοβέρδο συνόδευαν τα μέλη του κόμματος κ.κ. Δημήτρης Δόλλης και Γιώργος Ζέρβας.



Κατά τη συνάντηση τονίστηκαν εκατέρωθεν οι άρρηκτοι δεσμοί συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ιδιαίτερα στις παρούσες δύσκολες συγκυρίες που διέρχονται οι δύο χώρες στον τομέα της οικονομίας. Υπογραμμίστηκε επίσης το γεγονός ότι η αλλαγή των γεωπολιτικών δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου οδηγεί στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Ελλάδας και της Κύπρου ως παραγόντων ειρήνης και σταθερότητας.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, ο κ. Ομήρου, αφού εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της Τουρκίας, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ξεκάθαρης διαπραγματευτικής βάσης πριν την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών ώστε αυτές να οδηγήσουν σε μια λύση βασισμένη στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, ιδιαίτερα δε στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Ο κ. Λοβέρδος επαναβεβαίωσε, από πλευράς του, την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στην αξιοποίηση των πόρων της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον κυπριακό λαό για υπέρβαση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.
----------------