10/12/13

Ο Άγιος Βασίλης πρεσβευτής των ευρωπαϊκών δασών






Το Τμήμα Δασών, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της συνόδου "Metsa 2013", την κοινή σύνοδο της Επιτροπής για τα δάση και τη δασική βιομηχανία (της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη - UNECE), και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δασών (του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας - FAO), από τις 9 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2013 στο Rovaniemi της Φινλανδίας, δεν μπορούσε  ο Άγιος Βασίλης που ζει σε αυτόν τον απόμακρο χώρο της Φινλανδίας, να μην έχει το δικό του ρόλο.



Παρά τον φόρτο εργασίας αποδέχτηκε τον ρόλο του πρεσβευτή των ευρωπαϊκών δασών και προσφώνησε τη σύνοδο που σηματοδοτεί και την έναρξη της δεύτερης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δασών από τις 9 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2013.  Στην προσφώνησή του ανέφερε ότι «το μέλλον του πλανήτη είναι στα χέρια των σημερινών παιδιών, τα οποία πρέπει να κατανοήσουν την αξία των δασών καθώς η δική τους υγεία και ευημερία εξαρτάται από την υγιή  κατάσταση των δασών τα οποία ευρέως χρησιμοποιούν και έχουν υποχρέωση να παραδώσουν στα δικά τους παιδιά». Αισθάνομαι τόνισε, ιδιαίτερα ευτυχής για τη μικρή συμβολή μου στην κατανόηση ότι τα δάση πραγματικά αποτελούν ξεχωριστό δώρο  με ανεξίτηλη προσφορά.

Για τη σωστή ευαισθητοποίηση των παιδιών έχει ετοιμαστεί  από τον Οργανισμό τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη,  φιλμάκι διάρκειας ενός λεπτού με τη συμμετοχή του Άγιου Βασίλη ο οποίος αναδεικνύει τη διαχρονική προσφορά του δάσους. Το φιλμάκι μπορεί να προβληθεί ελεύθερα από όλα τα ΜΜΕ.

Πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δασών  2013 μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Δασών: http://www.moa.gov.cy/forests, όπου έχει αναρτηθεί και το σχετικό φιλμάκι  καθώς και στην ιστοσελίδα  http://www.fao.org/forestry/efw2013/en/

 
__________________
10 Δεκεμβρίου, 2013