10/12/13

Γραπτή δήλωση του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Β. Παπαδόπουλου αναφορικά με επιστολή του ΓΓ του ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας







Ανάμεσα στις ύψιστες προτεραιότητες και έγνοιες της Κυβέρνησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης της οικονομίας και την επανεκκίνησή της είναι η ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από σειρά μέτρων για στήριξή τους.



Έχουν, ήδη, ληφθεί για το σκοπό αυτό αρκετά μέτρα, ενώ τις επόμενες μέρες θα υπογραφούν εξίσου σημαντικές συμφωνίες που θα στηρίζουν οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όσον αφορά το θέμα του χρηματοοικονομικού Επιτρόπου που θα ενεργεί ως διαμεσολαβητής για την αναδιάρθρωση δανείων, το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο νομικοτεχνικής επεξεργασίας από το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο είναι σε συνεχή διαβούλευση με την Κεντρική Τράπεζα, καθώς και με τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Σε ότι αφορά την πρόταση του ΑΚΕΛ για αναστολή είσπραξης οφειλών από πρόσωπα που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες οικονομικές υποχρεώσεις, η Κυβέρνηση θα τη μελετήσει προσεκτικά - όταν λάβει γνώση - και θα τοποθετηθεί ανάλογα, νοουμένου ότι η πρόταση δεν θα παραβιάζει πρόνοιες του Συντάγματος - όπως στην περίπτωση της δια νόμου ρύθμισης των ενοικίων - και νοουμένου ότι δεν παραβιάζει πρόνοιες της δανειακής σύμβασης της χώρας μας. Στο θέμα που αφορά την αναπομπή της πρότασης Νόμου του ΑΚΕΛ για τα ενοίκια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενήργησε ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, ανεξαρτήτως προσωπικών απόψεων.

______________