20/7/17

Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε σε φόρουμ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη


Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης εκπροσώπησε την Κύπρο στο Υψηλού Επιπέδου Πολιτικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια της εφαρμογής της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Κουγιάλης την Τέταρτη, 19 Ιούλιου, προσφώνησε την ολομέλεια του Φόρουμ, επικεντρώνοντας την ομιλία του στη σημασία που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο η εφαρμογή των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης. Περιέγραψε επίσης ακροθιγώς τον πολύ μεγάλο βαθμό υλοποίησης από πλευράς Κύπρου μεγάλου αριθμού στόχων, όπως είναι η συνεχής παροχή καλής ποιότητας νερού, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε συνεργασία με γειτονικές χώρες, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κ.α.

Την ίδια μέρα, ο κ. Κουγιάλης παρουσίασε την Έκθεση Προόδου της Κύπρου σε σχέση με την εφαρμογή των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης. Ο κ. Υπουργός ανέλυσε, μεταξύ άλλων, την πρόοδο της Κύπρου στους τομείς της υγείας, της ισότητας μεταξύ των φύλων, τη στήριξη και εμπλοκή της νεολαίας στη λήψη αποφάσεων αλλά και τους στόχους που έχει θέσει η Κυβέρνηση μέσα από τις επιμέρους στρατηγικές και πολιτικές της.

Την Έκθεση προόδου της Κύπρου επικρότησαν πολλές χώρες, εκπρόσωποι των οποίων συνεχάρησαν τον κ. Κουγιάλη.