9/10/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στο Κουβέιτ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσημη επίσκεψη του στο Κουβέιτ, κατά την οποία είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και με οικονομικούς παράγοντες.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνόδευαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης. Στο Κουβέιτ μετέβη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πολυμελής αντιπροσωπεία Κυπρίων επιχειρηματιών.

Κατά την παραμονή του στο Κουβέιτ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συνομιλίες με τον Αναπληρωτή Εμίρη, Πρίγκιπα του Κράτους του Κουβέιτ Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, ενώ υπογράφηκαν συνολικά επτά Συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Κουβέιτ Jaber Al- Mubarak Al- Hamad Al –Sabah και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Βουλής του κράτους Mubarak Al-Khurainej. Επαφές πραγματοποίησε επίσης με στελέχη των Επενδυτικών Οίκων Kuwait Finance House, Kuwait Investment Authority και Kuwait Project Company Holding (KIPCO).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφώνησε το Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κουβέιτ και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Τέλος, σε ειδική τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τον Πρόξενο της Δημοκρατίας στο κράτος του Κουβέιτ κ. Fahad Al Mojil.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί που τον συνοδεύουν πραγματοποίησαν συναντήσεις με μέλη της Κυβέρνησης του Κουβέιτ και έδωσαν συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του επιστρέφουν στην Κύπρο απόψε στις 9μμ.