9/10/13

Το Κουβέιτ εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει με συνέπεια μια πολιτική που θα διορθώσει όσα έχουν οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε μια δύσκολη θέση, είπε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι το Κουβέιτ εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κουβέιτ, ο κ. Γεωργιάδης, ερωτηθείς αν αποτιμώντας τις επαφές στο Κουβέιτ θεωρεί ότι δημιουργούνται προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ, απάντησε: «χωρίς αμφιβολία. Η Κύπρος έχει προοπτική, έχει επενδυτικό ενδιαφέρον και αυτό έχει επιβεβαιωθεί σε αυτήν την πολύ σημαντική επίσκεψη στο Κουβέιτ. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι επιβάλλεται εκ μέρους μας η υιοθέτηση μιας εξωστρεφούς προσέγγισης, να αναδείξουμε αυτά που καθιστούν την Κύπρο ένα τόσο ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις, για αναπτύξεις, και είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι εδώ στο Κουβέιτ εκδηλώνεται ενδιαφέρον. Ένα ενδιαφέρον, το οποίο, βεβαίως, θα πρέπει να το συγκεκριμενοποιήσουμε μέσω της διατήρησης και ενίσχυσης αυτής της επαφής.

Έχουμε ανοίξει ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας το οποίο τώρα θα πρέπει να αξιοποιηθεί τόσο από τον ιδιωτικό τομέα Κύπρου και Κουβέιτ όσο και σε επίπεδο διακρατικό».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν κάποιοι τομείς που διαφαίνεται ότι προσφέρονται περισσότερο για επενδύσεις, ο κ. Υπουργός είπε ότι «θεωρώ πως όλοι οι σημαντικοί τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και ευκαιρίες στην Κύπρο, ενδιαφέρουν το Κουβέιτ και τους μεγάλους αυτούς επενδυτικούς οργανισμούς του κράτους του Κουβέιτ, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Συνεπώς, υπάρχει ενδιαφέρον να συνεργαστούμε περισσότερο.

Έχουμε εξηγήσει, και είναι κατανοητό, πως η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει πρόσκαιρες δυσκολίες, σοβαρές δυσκολίες, όμως εφαρμόζουμε με συνέπεια μια πολιτική που θα διορθώσει όσα έχουν οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε μια δύσκολη θέση, αλλά παράλληλα πέρα από την εφαρμογή αυτού του προγράμματος ακολουθούμε και μια δική μας πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων, διευκόλυνσης του επιχειρηματικού τομέα, ανάδειξης της Κύπρου ως ενός επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού. Το εύρος είναι μεγάλο και οι ευκαιρίες εκτιμώ ότι στο επόμενο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθούν.

Τονίζω πως αυτή η Κυβέρνηση δεν θα προτρέξει να παρουσιάσει οτιδήποτε το οποίο δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί και οριστικοποιηθεί. Δεν είναι μια προσπάθεια δημιουργίας πρόσκαιρων εντυπώσεων. Είναι μια σοβαρή προσπάθεια για να μετατρέψουμε σε πράξη αυτό που όλοι έχουμε ονομάσει επανεκκίνηση της οικονομίας μας».