9/10/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τον Πρόξενο της Δημοκρατίας στο Κουβέιτ

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Κουβέιτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στην παρουσία των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει, παρασημοφόρησε τον Πρόξενο της Δημοκρατίας στο Κράτος του Κουβέιτ κ. Fahad Abdulrahman Abdulkarim Al-Mojil, με το Μετάλλιο Εξαιρετικής Προσφοράς στην Κυπριακή Δημοκρατία.


Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η παρασημοφόρηση γίνεται «εις αναγνώριση της άοκνης προσπάθειας του Πρόξενου για σχεδόν πέντε δεκαετίες, για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Κουβέιτ».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Al-Mojil έχει διακριθεί στον επιχειρηματικό κόσμο με μια πολύχρονη καριέρα, σημειώνοντας ότι από τον Μάρτιο του 1967 διατελεί Πρόξενος της Κύπρου στο Κουβέιτ.

«Έχετε βοηθήσει, σχεδόν μόνος σας, στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των εμπορικών και τουριστικών μας σχέσεων», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον Πρόξενο της Κύπρου και πρόσθεσε ότι ο κ. Al-Mojil ίδρυσε πολλές κυπριακές εταιρείες στις οποίες είτε προεδρεύει ή είναι συνέταιρος.

«Είναι επιθυμία της Κυβέρνησής μου να συνεχίσουμε την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας ότι «αυτή μου η επίσημη επίσκεψη, περιλαμβανομένης και της συνάντησής μου με τον Πρίγκιπα, αλλά και με τον Πρωθυπουργό του Κράτους του Κουβέιτ, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τέλος ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνονταν πραγματικότητα χωρίς τον Πρόξενο Al-Mojil.