12/7/13

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πάφου





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Πάφου στην Αναρίτα, με την ευκαιρία της κατάταξης των οπλιτών της 2013 Β’ ΕΣΣΟ.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τα συνεργεία υποδοχής και κατάταξης των νεοσυλλέκτων, παρακολούθησε και ενημερώθηκε για την εύρυθμη και με πλήρη τάξη λειτουργία της διαδικασίας κατάταξης. 

Ο Υπουργός Άμυνας, ακολούθως, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους: «Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία κατάταξης των νεοσύλλεκτων μας. Χαίρομαι γιατί απ’ ό,τι ενημερώνομαι από τα ΚΕΝ, έχουν κυλήσει όλα ομαλά, σε όλα τα επίπεδα».

Ανέφερε ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέρος της διαδικασίας και ακολούθως συνεχάρη  την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, τους εκπαιδευτές και τους διοικητές των ΚΕΝ για το εξαιρετικό, όπως το χαρακτήρισε, έργο που έχουν επιτελέσει αυτές τις μέρες. Εξέφρασε ωστόσο την περηφάνια του για τα νέα παιδιά γιατί κατατάσσονται στην Εθνική Φρουρά.

«Έχω δώσει αυστηρότατες οδηγίες να κυλήσουν όλα ομαλά και στη διάρκεια της εκπαίδευσης τους. Λαμβάνουμε μέτρα για σωστή διαβίωση, για σωστή διατροφή, οι κτηριακές εγκαταστάσεις να είναι σε επίπεδα σωστά», είπε ο κ. Υπουργός.

Τόνισε εξάλλου ότι όλες οι διαδικασίες και για την επιλογή όπλου των νεοσύλλεκτων, αλλά και για αυτούς που επιθυμούν να παρακαθίσουν στις εξετάσεις για επιλογή βαθμοφόρων θα γίνει με κάθε διαφάνεια. «Υπάρχουν  διαδικασίες που θα τηρηθούν μέχρι το τελευταίο Σ» πρόσθεσε και σημείωσε πως αυτοί που θα πάνε βαθμοφόροι, θα είναι αυτοί που είναι οι καλύτεροι.

Κλείνοντας έστειλε ένα μήνυμα ενάντια στη φυγοστρατία. Έχοντας δίπλα του τρία αδέρφια τρίδυμα από την Πάφο (τον Μάριο, τον Στέφανο και το Γιώργο)  που κατατάγηκαν στο ΚΕΝ  ζήτησε τη βοήθεια της κοινωνίας με στόχο την πάταξη της φυγοστρατίας.

«Όλοι μπορούμε, και η πολιτεία και η Κυβέρνηση και η Βουλή αλλά πάνω απ΄ όλα η κοινωνία» πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι είναι δεκάδες τα μηνύματα που λαμβάνονται καθημερινά από πολίτες που καταγγέλλουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που προκαλούν, διότι δεν κατατάσσονται και προσπαθούν να βρουν τρόπους να απαλλαγούν.
«Θα πατάξουμε αυτό το φαινόμενο. Πρέπει να το πατάξουμε για τα παιδιά που είναι σήμερα εδώ», κατέληξε.