12/7/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Ρώσο Πρέσβη 12/07/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία κ. Vyacheslav Shumskiy, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.


Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ καρποφόρα πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στη Μόσχα ως επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπείας και ευχαρίστησε τον Ρώσο Πρέσβη για τη συμβολή του στην επιτυχή έκβασή της.

Στη συνέχεια ο κ. Ομήρου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη διαχρονική και βάσει αρχών στήριξη και αλληλεγγύη της Ρωσίας προς την Κύπρο, ιδιαίτερα δε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμησή του για την προσωπική συνεισφορά του κ. Shumskiy στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών και ιδιαίτερα των διακοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου – Ρωσίας.

Ο Ρώσος Πρέσβης επαναβεβαίωσε, με τη σειρά του, τη σταθερή θέση της χώρας του έναντι της Κύπρου, ως πάγια στάση αρχών. Ευχαρίστησε δε τον κ. Ομήρου για την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Βουλής και της Πρεσβείας σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς των άριστων διμερών σχέσεων.

Αναφερόμενος στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Κύπρος, ένεκα της οικονομικής κρίσης, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι η χώρα μας προσβλέπει στη συνέχιση της στήριξης φίλων χωρών, όπως η Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε, τέλος, στον Ρώσο Πρέσβη κάθε επιτυχία και πρόοδο, ενώ ο κ. Shumskiy ανέφερε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος των σχέσεων Ρωσίας - Κύπρου από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται στο μέλλον.