12/7/13

Απονομή διακρίσεων από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου στους αθλητές που διακρίθηκαν στους Μεσογειακούς Αγώνες 12/07/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αξιότιμοι κύριοι πρόεδροι της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού,

Αξιότιμε Γενικέ Γραμματέα της ΚΟΕ,
Αξιότιμη Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ,
Αγαπητοί αθλητές, αθλήτριες και γονείς,

Με καμάρι σάς καλωσορίζουμε σήμερα εδώ, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για να σας ευχαριστήσουμε, που, ως άξιοι εκπρόσωποί μας, τιμήσατε τη χώρα μας και μας κάνατε περήφανους με την παρουσία και τις επιτυχίες σας στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες. Αθλητές, προπονητές και διαιτητές, γιατροί και φυσικοθεραπευτές, μέλη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και δημοσιογράφοι ήσασταν όλοι συμμέτοχοι και συντελεστές σ’ αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια.

Η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά σε Μεσογειακούς Αγώνες το 1987 και η παρουσία της στον συγκεκριμένο θεσμό υπήρξε πάντοτε αξιοπρεπής. Στους φετινούς αγώνες στη Μερσίνα της Τουρκίας, την πόλη που φιλοξένησε τους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες, η συγκομιδή μεταλλίων ήταν πλουσιότατη. Επτά φορές κυμάτισε η κυπριακή σημαία στους αιθέρες της Μερσίνας. Τα δύο χρυσά, δύο αργυρά και τρία χάλκινα μετάλλια που εξασφάλισαν οκτώ αθλητές μας ανέβασαν την Κύπρο στη 14η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Πενήντα τρεις Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στους αγώνες, χαρίζοντας στη χώρα μας 18 θέσεις στην πρώτη εξάδα στους τελικούς διάφορων αγωνισμάτων. Συνολικά 21 αθλητές και αθλήτριες τερμάτισαν στις πρώτες έξι θέσεις σε ένα ή περισσότερα αγωνίσματα και οκτώ απ’ αυτούς ανέβηκαν στο βάθρο.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στη γυναικεία παρουσία στους Μεσογειακούς Αγώνες. Είκοσι αθλήτριές μας συμμετείχαν στους αγώνες, από τις οποίες οι επτά πήραν μετάλλιο σε έξι διαφορετικά αγωνίσματα. Δε θα ήταν λοιπόν υπερβολή να πούμε πως η φετινή παρουσία της Κύπρου στη Μερσίνα είχε γυναικείο άρωμα. Ιδιαίτερη αναφορά νιώθω την ανάγκη να κάνω και στην προσφορά μιας άλλης κυρίας, της Γενικής Διευθύντριας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και αρχηγού της κυπριακής αποστολής στην Τουρκία, της κας Όλγας Πιπερίδου Χρυσάφη, η οποία, όπως πληροφορούμαστε, ήταν νυχθημερόν επί ποδός για δύο βδομάδες στη Μερσίνα, συμβάλλοντας καταλυτικά στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Φίλες και φίλοι,

Η ύπαρξη τόσων Κυπρίων αθλητών με υψηλές επιδόσεις όχι μόνο στους Μεσογειακούς, αλλά και στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και σε άλλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις δεν πρέπει μόνο να μας χαροποιεί, αλλά και να αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω ενίσχυση του αθλητισμού στον τόπο μας, που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξή του. Τόσο η Κυβέρνηση και η Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες πρέπει να επενδύσουμε σε υποδομές και στην έμπρακτη στήριξη των αθλητών μας. Μόνο έτσι θα απολαύσουμε στο μέλλον και πολλές άλλες νίκες και επιτυχείς συμμετοχές.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ για μία ακόμη φορά όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, αλλά και όλους τους προπονητές τους που μοχθούν και αγωνίζονται μαζί τους. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να συγχαρώ για το έργο που επιτελούν τόσα χρόνια με ζήλο και ιδιαίτερη αφοσίωση στον τομέα της καλλιέργειας και της προβολής του ολυμπιακού ιδεώδους, τον Πρόεδρο κ. Ουράνιο Ιωαννίδη και το εκτελεστικό συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Πρόεδρο κ. Πάμπο Στυλιανού και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, καθώς και όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες. Σας ευχαριστούμε όλους για τις στιγμές υπέρμετρης χαράς και υπερηφάνειας που μας προσφέρατε. Είμαστε σίγουροι πως θα μας προσφέρετε και πολλές άλλες στη συνέχεια.