14/6/13

Ημερομηνία εξέτασης αιτήσεων για συντάξεις / επιδόματα / βοηθήματα (Περίοδος 7/06-14/06/2013) 14/06/2013

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξυπηρέτησης των πολιτών, εκδίδουν σε εβδομαδιαία βάση ανακοίνωση ως προς την ημερομηνία εξέτασης των αιτήσεων που παραλήφθηκαν και αφορούν σε συντάξεις / επιδόματα / βοηθήματα. Επίδομα ανεργίας: • Εξετάζονται οι αιτήσεις όσων μισθωτών τερματίστηκε η απασχόλησή τους, και η περίοδος ανεργίας τους άρχισε στις 30/04/2013. • Εξετάζονται οι περιπτώσεις όσων ήδη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας το οποίο αφορά την περίοδο ανεργίας Μαΐου – Ιουνίου 2013.
Πληρωμή λόγω πλεονασμού: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Δεκεμβρίου 2011-Ιανουαρίου 2012.
Επίδομα ασθενείας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 29/03/2013.
Σύνταξη αναπηρίας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαρτίου – Απριλίου 2013, νοουμένου ότι έχουν σταλεί σε Ιατρικό Συμβούλιο.
Σύνταξη ανικανότητας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαρτίου 2013.
Επίδομα σωματικής βλάβης: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαρτίου – Απριλίου 2013.
Δευτεροβάθμιο Ιατρικό Συμβούλιο: Εξετάζονται οι ιεραρχικές προσφυγές Μαρτίου 2013.
Σύνταξη γήρατος: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα τον Μάρτιο - Απρίλιο του 2013.
Κοινωνική σύνταξη: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα τον Απρίλιο του 2013.
Σύνταξη χηρείας: • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος δεν λάμβανε σύνταξη γήρατος εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαΐου 2013. • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος λάμβανε σύνταξη γήρατος εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Απριλίου 2013.
Βοήθημα κηδείας: • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε σύνταξη χηρείας εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαΐου 2013. • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε σύνταξη γήρατος, δεν είχε σύζυγο και το αίτημα για βοήθημα κηδείας προέρχεται από άλλο πρόσωπο που ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Απριλίου 2013. • Για τις περιπτώσεις όπου ο αποβιώσας/η αποβιώσασα λάμβανε κοινωνική σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Απριλίου 2013. • Για τις άλλες περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες (πχ. ο/η αποβιώσας/σα ήταν συνταξιούχος και είχε σύζυγο, ή ο/η αποβιώσας/σα δεν ήταν συνταξιούχος και είχε σύζυγο, ή ο/η αποβιώσας/σα δεν ήταν συνταξιούχος και δεν είχε σύζυγο, ή ο/η αποβιώσας/σα ήταν νεαρό άτομο, άγαμος/η, και η αίτηση προέρχεται από τον γονέα ή από τα αδέλφια του/της, ή ο/η αποβιώσας/σα ήταν αγνοούμενος/η) εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Απριλίου – Μαΐου 2013.
Επίδομα ορφάνιας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαΐου 2013.
Βοήθημα γάμου: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Απριλίου 2013.
Βοήθημα τοκετού: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Απριλίου 2013.
Επίδομα μητρότητας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαΐου 2013.
Αιτήσεις συντάξεων γήρατος, χηρείας και ανικανότητας οι οποίες πληρώνονται με βάση τις διμερείς συμβάσεις και τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 883/04: Εξετάζονται οι αιτήσεις για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς του Δεκεμβρίου 2011- Ιανουαρίου 2012.
Ποινικές υποθέσεις: Τον Μάρτιο του 2013 (τελευταία στοιχεία) εκκρεμούσαν 3061 ποινικές υποθέσεις εκ των οποίων οι 1661 αφορούν εργοδότες και οι 1400 αφορούν αυτοτελώς εργαζόμενους.
Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων απευθύνουν θερμή έκκληση προς το κοινό να αποφεύγει να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων με σκοπό να πληροφορηθεί για την εξέταση των αιτήσεών του διότι ο υπερβολικός αριθμός τηλεφωνημάτων που δέχονται οι λειτουργοί έχει ως συνέπεια να υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων.