14/6/13

Εγκαίνια Επίτιμου Προξενείου της Κύπρου στη Σεβίλλη 14/06/2013


Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 12 Ιουνίου στη Σεβίλλη, τα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Δημοκρατίας στην Πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας.

Σε σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στην οικία του Επίτιμου Πρόξενου κ. José Carlos Ruiz-Berdejo y Sigurtá παρευρέθηκαν 200 περίπου άτομα στα οποία περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, το Προξενικό Σώμα, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της Ανδαλουσίας.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ruiz-Berdejo αναφέρθηκε στην ιστορία της Κύπρου και εξήρε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα μας λόγω της στρατηγικής της θέσης αλλά και λόγω της ιδιότητάς της ως μέλος της ΕΕ.

Τόνισε ότι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κύπρος δεν πρέπει κατ’ ουδένα λόγο να προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις για τη χώρα, η οποία ξεπέρασε με επιτυχία παρόμοιες αντιξοότητες που προκάλεσαν η τουρκική εισβολή και κατοχή του ενός τρίτου, περίπου, του εδάφους της.

Στον χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ισπανία κ. Αντώνης Τουμαζής έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις διαχρονικές σχέσεις Ισπανίας και Κύπρου και τόνισε την κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η κυπριακή οικονομία και κοινωνία λόγω των άδικων και πρωτοφανών αποφάσεων της ευρωζώνης, οι οποίες λήφθηκαν μετά από μια εκστρατεία λάσπης κατά του οικονομικού συστήματος της Κύπρου.

Αναλύθηκε, επίσης, η τουρκική πολιτική στο κυπριακό πρόβλημα, η οποία αφαιρεί κάθε ίχνος αισιοδοξίας για μια σύντομη και δίκαιη λύση του προβλήματος.

Ο χαιρετισμός έκλεισε με την ευχή όπως όλοι ενωμένοι δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε στενότερη συνεργασία και πρόοδο.