14/6/13

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Europa Nostra στην Αθήνα 14/06/2013

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης αναχωρεί αύριο Σάββατο, 15 Ιουνίου, για την Αθήνα για να εκπροσωπήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), υπό την ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος της Υπεπιτροπής για τον Πολιτισμό, τη Διαφορετικότητα και την Πολιτιστική Κληρονομιά της Συνέλευσης, στις εκδηλώσεις για την 50η Επέτειο της Οργάνωσης Europa Nostra, από τις 15 μέχρι τις 17 Ιουνίου.


Ο κ. Νικολαΐδης θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στη Γενική Συνέλευση της Europa Nostra, η οποία θα συζητήσει την κινητοποίησή της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στη Γενική Συνέλευση θα συμμετάσχουν επίσης η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία κα Ανδρούλα Βασιλείου, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjorn Jagland, ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Remy Jacob, ο Πρόεδρος της Europa Nostra κ. Placido Domingo και ο Αντιπρόεδρός της κ. Κώστας Καρράς.

Οι συμμετέχοντες θα παραστούν, εξάλλου, στην τελετή επίδοσης των φετινών βραβείων Europa Nostra για την ευρωπαϊκή κληρονομιά που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Θα επισκεφθούν, τέλος, χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.