14/6/13

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνδιάσκεψης Εργασίας του ILO 14/06/2013

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου μεταβαίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιουνίου, στη Γενεύη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 102ης Γενικής Συνδιάσκεψης Εργασίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).


Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνδιάσκεψη είναι ο κοινωνικός διάλογος, η αειφόρος ανάπτυξη και η απασχόληση στο πλαίσιο των νέων παγκόσμιων δημογραφικών δεδομένων.

Η Υπουργός Εργασίας θα αναλύσει στη Σύνοδο τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στο περιθώριο της Συνόδου η κα Αιμιλιανίδου θα συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή της Οργάνωσης κ. Guy Ryder, με τον οποίο θα συζητήσει τρόπους στήριξης της Κύπρου στο πλαίσιο της προσπάθειας για άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αγορά εργασίας.

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας είναι η ειδικευμένη οργάνωση του ΟΗΕ που επιδιώκει την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων. Καθορίζει τα διεθνή πρότυπα εργασίας με τη μορφή συμβάσεων και συστάσεων οι οποίες ορίζουν τα ελάχιστα πρότυπα των βασικών δικαιωμάτων εργασίας.