25/4/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με την Ένωση Δήμων Κύπρου

Συνάντηση με την Ένωση Δήμων Κύπρου είχε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι της Κύπρου και οι τρόποι αντιμετώπισης τους.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορα ζητήματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποφασίστηκε η σύσταση μιας μεικτής επιτροπής που θα αποτελείται από μέλη της Ένωσης Δήμων Κύπρου και του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία θα εξετάσει προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι, καθώς και προτάσεις που θα στοχεύουν στην αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μέτα από το πέρας της συνάντησης τόσο ο κ. Χάσικος όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων κ. Αλέξης Γαλανός υπογράμμισαν τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνει η Κύπρος, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται αγαστή συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης και Ένωσης Δήμων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι αλλά και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ευρύτερα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι μέσα από συνέργιες μεταξύ των Δήμων αλλά και με τη βοήθεια της Κυβέρνησης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να επιλυθούν με τρόπο που θα είναι οικονομικότερος και αποδοτικότερος προς όφελος του πολίτη.

Από την πλευρά του ο κ. Γαλανός, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σύσταση της επιτροπής, επισήμανε ότι οι διεργασίες της θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με ταχείς ρυθμούς.