25/4/13

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων 25/04/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο κ. Χάρη Λοϊζίδη και εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ).

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Υπουργός προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ως ακολούθως:

«Είχαμε σήμερα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων κατά την οποία συζητήσαμε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι μας που αφορούν το Υπουργείο Γεωργίας, όπως είναι η υδροδότηση των ξενοδοχείων. Επίσης συζητήσαμε και για άλλα θέματα στα οποία μπορούμε να συμβάλουμε ως Υπουργείο προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του τουρισμού. Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί ο Σύνδεσμος έχει δώσει από την πλευρά του τις υποσχέσεις εκείνες που βοηθήσουν στην προώθηση των κυπριακών προϊόντων στα ξενοδοχεία. Θα έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία μέσα στους επόμενους μήνες ώστε και εμείς ως Υπουργείο και ο Σύνδεσμος να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για το καλό του τόπου και των πολιτών».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το τι συζητήθηκε αναφορικά με το θέμα της υδροδότησης, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι η συζήτηση αφορούσε το αίτημα των ξενοδόχων για άρδευση των κήπων και αναπτύξεων τους με νερό που προέρχεται από τα επεξεργασμένα λύματα. Επισήμανε ότι οι ξενοδόχοι είχαν αυτή τη δυνατότητα παλαιότερα μέσω των Βιολογικών Σταθμών Επεξεργασίας Λυμάτων και το θέμα θα συζητηθεί ξανά. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά αιτήματα που έχουν τεθεί ενώπιων μας και ευελπιστώ ότι θα βρεθεί κάποια λύση, κατέληξε.