1/2/13

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2013Α΄ ΕΣΣΟ 01/02/2013

Την ικανοποίησή του για τη δραστική μείωση της φυγοστρατίας εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, προσθέτοντας πως είμαστε όλοι ίσοι στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.

Ο Υπουργός Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2013Α΄ ΕΣΣΟ που έγινε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Πάφου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Ηλιάδης, αφού καλωσόρισε τους νέους εθνοφρουρούς στις τάξεις του στρατεύματος, τους συνεχάρη για την επιτυχή ολοκλήρωση της βασικής τους εκπαίδευσης και τους ευχήθηκε καλή υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά.

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε επίσης: «Οι εθνοφρουροί θα υπηρετήσουν τη θητεία τους με στρατιωτική πειθαρχία αλλά και με κατανόηση σε προβλήματα που τυχόν θα αντιμετωπίσουν. Η Εθνική μας Φρουρά είναι ένα στράτευμα με ανθρώπινο πρόσωπο και ευαισθησίες.

Θέλω για μια ακόμη φορά να συγχαρώ θερμά και να εκφράσω βαθύτατη ικανοποίηση για το έργο που επιτελεί η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς για την άμυνα της πατρίδας μας, για την ελευθερία, την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τη φυγοστρατία, ο Υπουργός Άμυνας είπε: «Χαιρετίζω το γεγονός ότι σε σχέση με τη δραστική μείωση της φυγοστρατίας στην περσινή ετήσια κατάταξη του Γενάρη φέτος είχαμε περαιτέρω δραστική μείωση της φυγοστρατίας η οποία πλησιάζει ποσοστά 25%. Είμαστε όλοι ίσοι στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και η φυγοστρατία είναι ένα φαινόμενο νοσηρό το οποίο πατάσσεται, και η νεολαία μας ανταποκρίνεται με περηφάνια στο κάλεσμα της πατρίδας».

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσία καθώς και γονείς, συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων. Μετά την τελετή οι νεοσύλλεκτοι έλαβαν 48ωρη άδεια.