16/1/13

Επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού αρμόδιου επί των Εξωτερικών Σχέσεων του Σουλτανάτου του Ομάν 16/01/2013

Ο Υπουργός Αρμόδιος επί των Εξωτερικών Σχέσεων του Σουλτανάτου του Ομάν κ. Yusuf bin Alawi bin Abdullah πραγματοποιεί αύριο μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή. Η επίσκεψη του κ. bin Alawi, η οποία αποτελεί και την πρώτη επίσκεψη Ομανού Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο, εντάσσεται στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ομάν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του o Υπουργός Εξωτερικών του Ομάν θα έχει κατ’ ιδίαν και εκτενείς διαβουλεύσεις με την ομόλογό του κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή με επίκεντρο ζητήματα διμερών σχέσεων, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς επίσης θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Μετά το πέρας της συνάντησης οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα των Διμερών Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Σουλτανάτου του Ομάν.

Κατά τη σύντομη παραμονή του στην Κύπρο ο κ. Yusuf bin Alawi bin Abdullah θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει προς τιμήν του η δρ Μαρκουλλή.

Ο Υπουργός Αρμόδιος επί των Εξωτερικών Σχέσεων του Σουλτανάτου του Ομάν αναχωρεί από την Κύπρο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.