3/9/13

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για απομάκρυνση πρόχειρων κατασκευών από την παραλία Γερμασόγειας



H Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, προχώρησε την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, με νομότυπες διαδικασίες, στην αποσυναρμολόγηση και απομάκρυνση πρόχειρων κατασκευών και άλλων αντικειμένων που κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας είχαν τοποθετηθεί και λειτουργούσαν ως μπαρ στην παραλία της Γερμασόγειας, παρά το Δασούδι.

Οι επανειλημμένες προφορικές και γραπτές υποδείξεις προς τους παραβάτες και οι προθεσμίες που είχαν δοθεί για άρση των παρανομιών εξαντλήθηκαν χωρίς, δυστυχώς, να υπάρξει συμμόρφωση. Ως εκ τούτου, συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης με τη συνοδεία Αστυνομικής Δύναμης προέβησαν το πρωί της Παρασκευής στην απομάκρυνσή τους.

Η ενέργεια της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού είναι η πρώτη από μια σειρά εξορμήσεων, στα πλαίσια εκστρατείας καθαρισμού των παραλιών της Λεμεσού από πρόχειρες κατασκευές, υλικά και άλλα αντικείμενα, όπως περιγράφονται στις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας, που τοποθετήθηκαν ή ανεγέρθηκαν ή κατασκευάστηκαν στην παραλία κατά παράβαση των διατάξεων αυτών.

Η εκστρατεία αποσκοπεί στην αποκατάσταση της νομιμότητας και την εφαρμογή και την πλήρη συμμόρφωση και σεβασμό στις διατάξεις του περί Προστασίας της Παραλίας Νόμου.